7 februari 2010
15:30

Kiruna AIF

Referat: Pajala IF - Kiruna AIF

Vi får en fin start då Evvis sätter 1-0 redan efter 2 minuter. Kiruna känns trots vår ledning lite hetare. Sanna tvingas ta till otillåtna metoder för att stoppa en motståndare då det gått 7 minuter. Kiruna försöker spela pp men vår box är för bra och 50 sekunder efter Sannas utvisning bryter Carro och kan fri med målisen sätta 2-0 vid första stolpen. Vi dödar resten av utvisningen utan problem och tar över spelet igen. Vi drygar ut vår ledning till 4-0 genom mål av Issa och Ullis. 14.07 åker Jani ut. Vi klara även av detta bp men är rätt trötta och Kiruna behåller trycket och kan tillslut få in 1-4 som åxå står sig till paus. Jani tvingas bryta efter perioden pga magsmärtor.

Tidigt i andra får vi chansen i pp men spelar inget bra pp-spel och skapar inga chanser. Kiruna börjar ta över mer och mer och vi tillbringar mycke tid i egen zon. Vi sticker upp då och då och skapar åxå då farliga chanser. Efter halva perioden kommer 2-4 och direkt på tek kommer 3-4. Nu är vi illa ute. Matchen står och väger när Elli, som ersatt Jani som forward, jobbar fram bollen till Ullis som i öppet mål kan sätta 5-3. Tid 12.32. 2 minuter senare reducerar gästerna igen och detta verkar bli en riktig rysare. Men under periodens två sista minuter ordnar Evvis och Carro lite arbetsro åt oss då Carro spelar fram Evvis två gånger och den senare gör två riktigt fina avslut. 7-4 inför sista.

Fyra minuter in i tredje åker Sanna ut för fasthållning. Ska Kiruna komma in i matchen igen? Inte då. Carro och Evvis jobbar förtjänstfullt och Carro bryter en pass och gör inga misstag fri med keepern. Spiken i kistan. Gästerna gör visserligen två reduceringsmål men segern är aldrig i fara och säsongens blott andra vinst är ett faktum.

Skönt att få vinna igen. Vi har haft otur med skador och sjukdomar i vår tunna trupp vilket gjort att segrarna uteblivit. Men till säsongens viktigaste match kunde vi matcha vårt starkaste lag. Lina stabil i kassen. Elli nyttig som både forward och back. Otti gör sin bästa match för säsongen. Hanna och Stina även de stabila. Evvis och Carro tog ett stort ansvar och var mycket bra hela matchen åt båda håll. Ullis gör mål som vanligt och lille Kalla spelar fysiskt. Issa gör ett bra jobb som center. Jani kommer tillbaka i tredje och ger andralinan en energikick.